Támogatás

  • a kedvezményezett neve, Topbalaton Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.
  • a projekt címe: A Topbalaton Kft. Technológiai fejlesztése
  • a szerződött támogatás összege: 8.155.853 Ft.
  • a támogatás mértéke (%-ban), 50%
  • a projekt tartalmának bemutatása:

A projekt segítségével fejlesztett terület a textilnyomás technológiai körébe tartozik, azon belül is a legmodernebb, szublimációs technológia fejlesztése a célja. Míg korábban a textilnyomás területén – a hagyományos technológiákkal, mint a szita vagy a transzfernyomás – nem volt lehetséges a full color nyomatok készítése, addig a fejlett szublimációs eljárást alkalmazó eszközökkel mindez lehetővé válik.

A projekt keretében tehát az értékesítés szempontjából legjobban fejlődő szegmensünk gyártókapacitását fejlesztettük, ezáltal összhangba hozva – a legújabb eszközök segítségével – a minőséget, a lehető leggazdaságosabb termék portfólióval. Tevékenységünket folyamatosan fejlesztjük, hogy elébe mehessünk a legújabb trendeknek, hogy a megrendelőinknek olyan megoldásokat javasolhassunk, melyekkel elsők vagy egyediek lehetnek saját piacukon.

Tevékenységünkhöz a következő gépeket, eszközöket szereztük be: Mutoh Draftstation RJ-900 szublimációs nyomtató, Mutoh Valuejet 628 Marabu direktnyomtató, Transmatic 7416 nyakpánt hőprés és Transmatic 7240 Sport szublimációs hőprés.

A Mutoh Draftstation RJ-900 szublimációs nyomtatóval levetővé válik a költséghatékony full color nyomtatás a textil termékekre. Ezáltal a teljes textiltermék portfoliónkat gyorsabban és jobb minőségben tudjuk előállítani.

A Mutoh Valuejet 628 Marabu konfigurációja kifejezetten ruházati termékek (pl.: pólók, pulóverek) nyomtatását teszi lehetővé. Mindezt szintén full color technikával, utókezeléssel és a sötét színű alapanyagokra történő nyomtatás lehetőségével együtt valósítja meg. Megítélésünk szerint ez a piaci szegmens kifejezetten nagy fejlődési potenciállal rendelkezik, ugyanakkor a magyarországi eszközellátottság meglehetősen alacsony.

A Transmatic 7416 nyakpánt hőprés egy kifejezetten nyakpántok előállítására szolgáló eszköz. A hazai előállítással ennek a terméknek jelentős mértékű exportpiaca van.

A Trasmatic 7240 Sport eszközzel a nyomatok fixálásra kerülnek az alapanyagon.

  • a projekt tényleges befejezési dátuma : 2018.05.09.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01257

_______________________________________________________________________

 

Kedvezményezett neve: Topbalaton Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe: Innovatív emblémázási technikák fejlesztése a Topbalaton Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 27.157.413 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50

A projekt tartalmának bemutatása:

A digitális nyomtatás folyamatos térnyerésével és a reklám-dekor piac folyamatos átalakulásával, egyre többszöri kérés a végfelhasználóktól, hogy a kevés, de nagyszámú megrendelések helyett, ugyanazt a mennyiséget több megrendelésben és folyamatosan változó tartalmakkal igénylik. A projekt keretein belül beszerzett berendezések ezeknek az igényeknek a kielégítésére nyújtanak profitábilis megoldást.

Elsőként a beszerzési eljárást bonyolítottuk le. Az ajánlatok bírálati szempontja a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás volt. A nyertes ajánlattevő az Eurojet Hungária Kft. lett. A projektben összesen 4 db eszközt szereztünk be.

A Mutoh Valuejet 626UF uv nyomtató segítségével beállási költség nélkül, azonnal lehetséges a nyomtatás és egy munkamenetben akár darabonként más-más logóval elláthatók a termékek.

A Polyprint Texjet Echo textilnyomtató a kis sorozatokra nyújt megoldást. Akár egy póló vagy bármilyen textil nyomtatása gyorsan, pár perc alatt megoldható anélkül, hogy beállási költséggel járna a folyamat.

A HP Latex 570 nyomtató segítségével lehetővé vált nyomatokat előállítani PVC, papír, textil és vynil alapanyagokra. Nagyobb kiszerelésű festéktartályai lehetővé teszik a költséghatékony gyártást, a festékek környezetbarát alapanyagokból készülnek. Mivel sokféle alapanyag, sokrétű felhasználása lehetséges, olyan új piacokra is tudunk gyártani, ahová a technológia hiánya vagy a hatékonyság miatt korábban nem volt lehetőség.

A Summa F1612 megmunkáló központ a kis- és nagyformátumú digitális nyomtatás, a csomagolóanyag-gyártás és az ofszetnyomtatás területén is csúcskategóriát képvisel. A stanc-mentes kivágás, marás költséghatékony és rugalmas megoldást jelent egészen kis példányszámoknál is. Egyszerre több utófeldolgozási munkát is képes elvégezni, alapanyag kötöttség nélkül. Segítségével nemcsak a saját előállítású termékek utófeldolgozása vált termelékennyé és költséghatékonnyá, hanem ofszet és digitális nyomdák alvállalkozói feladatai is elkészíthetővé váltak.

A projekt befejezési dátuma: 2019. június 4.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03330